Ως Αρχαιολόγος, θα ήθελα να πω ότι η πόλη μας, το Ηράκλειο, είναι μια πόλη με μεγάλη δυναμική.
Μια δυναμική που ξεπερνάει τα στενά μας γεωγραφικά όρια.
Μια πόλη, πολλά υποσχόμενη. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ο πολιτισμικός μας πλούτος, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο.

Χρειάζεται όμως πείσμα και επιμονή για αυτό.
Ονειρεύομαι και έχω βάλει σε τροχιά υλοποίησης από το 2019, κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Θα ήθελα να προστατευτούν και να αναδειχθούν τα τείχη μας. Εμείς και η Μάλτα, είμαστε από τις οχυρωμένες πόλεις. Θα ήθελα λοιπόν να ακολουθούσαμε το παράδειγμα της Μάλτας ώστε να δω τα τείχη μας, συντηρημένα και έτσι όπως τους αξίζει. Είναι κομμάτι συλλογικής μνήμης. Είναι κομμάτι που ανήκει σε όλους.

Η Αρχαιολογία σαν επιστήμη, διαφυλάσσει την ανθρωπιά μας. Διαφυλάσσει αυτή την συλλογική μνήμη. Γιατί τελικά τι θυμόμαστε πιο πολύ; Θυμόμαστε τις στιγμές που έχουμε χαρεί πολύ όπως και τις στιγμές που έχουμε πονέσει πολύ.

Η Αρχαιολογία λοιπόν έρχεται στην ουσία και διαφυλάσσει την ανθρωπιά μας, γιατί η μνήμη και το συναίσθημα διαφυλάσσουν την ανθρωπιά μας. Πέρα όμως από τα τείχη θα ήθελα να δω και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της πόλης μου. Θα ήθελα μια καλύτερη εικόνα για την πόλη μου, το Ηράκλειο που αποτελεί και ένα δυνατό τουριστικό προϊόν.