Περιφερειακή σύμβουλος με πλούσια ακτιβιστική δράση!


Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ευγενία Τσατσάκη, ήταν μια από τους εννέα οργανωτές του διεθνούς ακτιβιστικού κινήματος τον Ιούλιο του 2014, το οποίο ξεκίνησε από την Κρήτη, ενάντια στην υδρόλυση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο θάλασσα.

Μάλιστα, οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν στη νότια Κρήτη, είχαν δυσκολέψει την συνέχιση του ταξιδιού του σκάφους Άγιος Νικόλαος, όμως τόσο η κ. Ευγενία Τσατσάκη όσο και οι υπόλοιποι ακτιβιστές δεν το έβαλαν κάτω, αλλά έφεραν εις πέρας την αποστολή τους, δείχνοντας έτσι τον δυναμισμό, την θέληση και το θάρρος τους!

Η προσπάθειά τους είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όλων με δεκάδες αναφορές σε ρεπορτάζ και δημοσιεύματα. 


 

Συμμετοχή και εισηγήσεις σε Ενεργειακά Συνέδρια διεθνούς εμβέλειας


Ιδιαιτέρως εποικοδομητική είναι η συμμετοχή της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου στα ετήσια παγκρήτια Ενεργειακά Συνέδρια διεθνούς εμβέλειας από το 2019 έως σήμερα της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου νομού Ηρακλείου, Ευγενίας Τσατσάκη.

Η κ. Τσατσάκη που μετέχει στις περιφερειακές εκλογές με την παράταξη «Για την Κρήτη μας, συνεχίζουμε» του Σταύρου Αρναουτάκη έχει λάβει συμμετοχή στα παραπάνω συνέδρια με εισηγήσεις, (τελευταία το 2022), οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα CEC και στο ειδησεογραφικό διαδικτυακoύς τόπους Newshub και flashnews.

Η ίδια σε σχετικό άρθρο της με θέμα : «Ενέργεια πολέμου» αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Αν δεν χρησιμοποιηθεί η ενέργεια με επίκεντρο τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό του,

αν δεν ενισχύσει την οικουμενική μνήμη της ελευθερίας και την ίδια την

ελευθερία, τότε δεν έχει νόημα να συνεδριάζουμε για την ενέργεια, δεν έχει νόημα να

μιλάμε για Ενέργεια. Αποτελεί ευθύνη εθνική και παγκόσμια, ευθύνη ατομική, η

Ενέργεια που θα παραχθεί να προασπίσει και να υπηρετήσει τον άνθρωπο και τις

ευγενέστερες εκφάνσεις του».

 

Συμμετοχή και τοποθέτηση στο 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο


Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Νομού Ηρακλείου με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη,«Για την Κρήτη μας, συνεχίζουμε» κ. Ευγενία Τσατσάκη, έχει συμμετάσχει και τοποθετηθεί από την θέση της ως Αρχαιολόγος στο 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο.

Το 12ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από 21 ως 25 Σεπτεμβρίου 2016. Ο επιστημονικός θεσμός των Διεθνών Κρητολογικών Συνεδρίων, της μεγαλύτερης συνάντησης των αρχαιολογικών, ιστορικών, φιλολογικών και εθνολογικών σπουδών της Κρήτης, ξεκίνησε το 1961 από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ) στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου για την αποκατάσταση της οποίας στη σημερινή της μορφή μερίμνησε η ΕΚΙΜ. Το Συνέδριο πραγματοποιείται ανά πενταετία, διαδοχικά σε καθεμιά από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες (νομούς) της Κρήτης. Παραμένει ένα μεγάλο διεπιστημονικό forum, ένα ευρύ πεδίο συνάντησης ερευνητών όλων των περιόδων της Κρητικής προϊστορίας και ιστορίας. Τεκμήριο της παραγωγικότητας της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας στο Συνέδριο συνιστούν οι χιλιάδες πρωτότυπες εργασίες που έχουν παρουσιαστεί από Έλληνες και ξένους ερευνητές στο διάστημα 1961-2016, μελέτες προσιτές στο ευρύ κοινό μέσω των έντυπων ή ηλεκτρονικών εκδόσεων «Πεπραγμένων», που έπονται των Συνεδρίων.