Με τον Σταύρο Αρναουτάκη συνεχίζουμε να διεκδικούμε το αύριο προσφέροντας στο σήμερα για την Κρήτη μας, τον τόπο όπου εδρεύει η οικουμενική μνήμη ελευθερίας μέσω της ιστορίας της και του ανθρώπινου δυναμικού της, αποτελώντας συγχρόνως το γεωγραφικό και πολιτισμικό σύνορο της Ευρώπης. Αξιοποιούμε την ενέργεια του πολιτισμού υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής Αντίστασης σε κάθε νομό της Κρήτης. Οικουμενικός τόπος αναφοράς πολιτισμού και ανθρωπισμού η Κρήτη.Στην αιχμή του δόρατος της Μνήμης, της Ιστορίας, του Πολιτισμού και του Ανθρωπισμού η Περιφέρεια Κρήτης. Ανταποκρινόμενοι στο ιστορικό προσκήνιο, στις κοινωνικές αναγκαιότητες, στην εφαρμογή της επιστήμης και της καινοτομίας στην καθημερινότητα, οι τοπικές κοινωνίες μας, όχι μόνο οι παράκτιες αλλά και της ενδοχώρας, δικαιούνται να ονειρεύονται και να χτίζουν με ασφάλεια το μέλλον των παιδιών τους.

Αναπόφευκτη προβάλει η ενεργειακή αναβάθμιση της Κρήτης, με κεντρικό άξονα δράσης τις επενδύσεις στον πολιτισμό. Απαραίτητη συνθήκη, η ισόρροπη ανάπτυξη κέντρου και ενδοχώρας, αξιοποιώντας πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό ανά τόπο, στο πλαίσιο της αρμονικής συνύπαρξης και δημιουργικότητας. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Σταύρo που με τίμησε ιδιαιτέρως απευθύνοντάς μου αυτή την πρόσκληση-πρόκληση, γεγονός που πολλαπλασιάζει τη δύναμη και την ευθύνη. Με συναίσθηση αυτής της ευθύνης και συναίσθημα αναλαμβάνουμε ένα δύσκολο έργο: να αφουγκραζόμαστε τους ανθρώπους μας. Η Μνήμη και το συναίσθημα συνέχουν την ανθρωπιά μας.

Η Κρήτη είναι η ζωή μας και η ουσία της η ανθρωπιά μας. Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.