Συνάντηση Ευγενίας Τσατσάκη με Δήμαρχο Φαιστού – Στο επίκεντρο τα θέματα του Δήμου
Παρ 29.09.23
Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ν. Ηρακλείου Ευγενία Τσατσάκη συναντήθηκε την Πέμπτη 28/09 με τον Δήμαρχο Φαιστού κ. Νικολιδάκη. Συζητήθηκαν προβλήματα της δημοτικής ενότητας Φαιστού, όπως αυτά καταγράφηκαν από τις περιοδείες της κ. Τσατσάκη και μεταφέρθηκαν στον κ. Νικολιδάκη.

Μετά από έναν γόνιμο διάλογο κατέληξαν ότι τα έργα πνοής και υποδομής που πρέπει να εκπονηθούν προκειμένου για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα της Μεσαράς είναι τα εξής:
α) εμπλουτισμός του φράγματος Φανερωμένης από τον πλατύ ποταμό,
β) οδικό δίκτυο από και προς τα αεροδρόμια, Αγία Γαλήνη-νέο αεροδρόμιο
γ) επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλοί Λιμένες-Τσίγκουνας-Λέντας.

Δεδομένης της λειψυδρίας και του υδροφόρου ορίζοντα που βρίσκεται σε μεγάλο βάθος από την επιφάνεια του εδάφους, η ενιαία διαχείριση του νερού κρίνεται απαραίτητη. Στα έργα που ήδη βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024, συγκαταλέγονται τα φράγματα Μαγαρικαρίου και Πηγαϊδακίων με χρηματοδότηση άνω
των 2.000.000 ευρώ.

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Τσατσάκη στο σχολείο των Βοριζίων και των προβλημάτων που εντοπίζονται τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και στο καθεστώς εύρυθμης λειτουργίας, καθώς τα παιδιά στερούνται διδασκάλων στη διάρκεια του σχολικού έτους, ενώ τα συγγράμματα που έρχονται από το αρμόδιο υπουργείο δεν είναι τα αντίστοιχα της
σχολικής βαθμίδας. Ο κ. Νικολιδάκης με τη σειρά του, δεσμεύτηκε για την επίλυση των προβλημάτων. «Τα παιδιά μας κουβαλούν το μέλλον του τόπου μας. Οφείλουμε να διαφυλάττουμε την παιδεία ως θεμελιώδες δικαίωμα των επερχόμενων γενεών και δε νοείται τα σχολεία της επαρχίας να υστερούν συγκρινόμενα με εκείνα των αστικών κέντρων», τόνισε μεταξύ άλλων η κ.Τσατσάκη.